Алесио Растани: Ситуацията е ужасна и затова може да я използвате, за да направите пари

angel-lazarov
В продължение на поста ми от вчера „НЛП и Ериксонова хипноза в рекламата” ми се иска да ви разкажа за едно интервю, което гледах. Става дума за кратък разговор между водещите на BBC и независимия инвеститор Алесио Растани на тема кризата в Европа и подготвяните спасителни планове.

Ще се опитам накратко да преразкажа това, което Растани споделя и с което шокира интервюиращите и света.

„Очаква ни срив и то много тежък, защото пазарите се управляват от страха. Инвеститорите и „Големите пари” – „Умните пари“ знаят, че пазарът е „изгорял“… Еврото е свършило…

Аз съм трейдър и не ме е грижа за това, кой и как ще оправя икономиката. Работата ми е да правя пари от това. Ако има възможност, аз я използвам.

Аз си мечтаех за такъв момент от три години. Ще ви призная, че си лягах всяка вечер с мечтата за нова рецесия, с мечтата за момент като този.

… Може би помните рецесията от 30-те. Това не беше просто срив на пазарите. Някои хора бяха подготвени да правят пари от този срив. И аз мисля, че всеки може да направи това. Това не е само за хората от елита. Всеки може да прави пари и това е възможност! Когато пазарите се сриват, когато Еврото и борсите се сриват, ако знаете какво да правите, ако имате подготвен правилен план, може да направите много пари от това…

….

Искам да кажа на всички, че тази криза е като рак. Ако само чакате и чакате, мислейки, че ще отмине, точно като рака тя се разраства и става прекалено късно. Това, което може да направи всеки, е да се подготви.

Това е още един момент, когато пожелателното мислене на правителствата няма да помогне. Правителствата не управляват света. Светът се управлява от Голдман Сакс. А Голдман Сакс не го е грижа за спасителните пакети…

Аз всъщност искам да помогна на хората. Хората могат да правят пари от това, а не само трейдърите. Всичко, което трябва да направят, е да се научат как да правят пари на вървящ надолу пазар. Първото, което трябва да направят, е да защитят активите си, да защитят това което имат. Защото в следващите 12 месеца – това са моите прогнози – спестяванията на милиони хора ще изчезнат. И това е само началото. За това бих казал: подгответе се и действайте веднага. Най-големият риск, който могат да поемат хората сега, е да не правят нищо.“

Искреността на Растани може и да шокира водещите на BBC, но важното, в случая е нещо друго – принципът на мислене, който Алесио използва и който му позволява да бъде успешен.

„Ситуацията е ужасна и за това може да я използвате, за да направите пари“

Това е reframing или смяна на рамката, техника от НЛП, за която доста съм писал и както се вижда доста често се прилага.

Това интервю ми дава възможност да ви покажа истинската същност на НЛП и как реално можете да използвате НЛП в живота:.
- Анализираме заобикалящата ни реалност (кризата)
- Различаваме успешен модел (стратегията на поведение на трейдъра – reframing)
- Усвояваме този модел (анализираме неговото поведение и се учим как то ни е от полза)

Този начин на работа може да се усвои най-добре по време на базовия тренинг НЛП Практик, който ще стартира на 1 октомври в Института по НЛП.

Comments are closed.