Как да подобрим представянето на софтуерни инженери с методи на НЛП

nlp-metodi-kak-da-podobrim-predstavyaneto-na-softuerni-inzheneri
Изследване на Института по НЛП бе представенo на 35-та международна конференция на EANLPt (Европейска Асоциация по Невро Лингвистична Психотерапия)

Конференцията се проведе в София на 5 и 6 април. NLPt (Невро Лингвистична Психотерапия) е направление, разработено на база НЛП в средата на 80-те години и от 1998г. е актедитирано от ЕАП (Европейската асоциация по психотерапия). Представихме България с презентациии по 2 казуса.

Първият бе свързан с наше изследване за влияние на методите на НЛП върху представянето на софтуерни инженери. На тях им предстоеше изпит в Софтуерната академия на Телерик. Изпитът бе част от конкурс за започване на работа. В резултат на проведен тренинг „Високо продуктивни състояния за софтуернин инженери“ студентите показаха с 14,6% по-висок резултат на изпита в сравнение с контролната група. Причина да презентираме случая на конференцията бе, че нивата на тревожност на изследваните лица се понижиха с около 20%. Описание на тренинга и резултатите може да изтеглите от тук.

Другият представен случай бе „Техники за подобрявабне на състоянието при авто имунно заболяване – ревматоиден артрит.“ Участник в курса „НЛП Практик“ страдаше от 18 години от заболяването. Когато посети курса за първи път тя трудно ходеше самостоятелно. Силни болки й пречеха да движи ръцете си свободно. В края на курса състоянието и бе чувствително подобрено – болките в горните и долните крайници отслабнаха, подвижността се подобри. Тя може пълноценно да се грижи за себе си и да работи. Какви техники от НЛП приложихме четете тук.

Да бъдете по-ефективни и да се чувствате по-добре, за да моделирате живота си може да се научите на предстоящия Летен НЛП Практик в Родопите от 27 юли до 4 август 2013г. Как вие самите да ръководите, управлявате и обучавате групи от хора разберете на Тренинг за тренери, водещи и лидери, започващ на 20 април 2013г.

Comments are closed.