Как да се справим с дискомфорт и да създадем нагласа за съдействие

nlp-tehnika-sreshtu-diskomfort

Когато чуят „Хипноза“, повечето хора си представят часовник на верижка, размахван от човек в черни дрехи с втренчен поглед и пациенти, които спят.

Изследвания на състояния, свързани с хипнозата показват, че трансът е естествено преживяване, което всеки човек изпитва поне 40 пъти на ден. Тогава той изглежда като буден и може да разговаря, което позволява да използваме транса във всички области от живота ни – за саморегулация , за да помогнем на близките си, да склоним другите да ни съдействат – в бизнеса и личните взаимоотношения, при обучение.

Клипчето илюстрира как това може да се случи.

Ако използвате техниката за намаляване на болка в областта на вътрешните органи, не го правете без да знаете причината – болката е сигнал, че нещо не е наред и е добре да се консултирате с лекар.

Техниката работи в 90% от случаите с хора, които не знаят как тя работи. На вас може да ви е необходима известна тренировка – изменяйте постепенно и с малки стойности интензивността на състоянието. Винаги започвайте в посока на леко усилване на дискомфорта, за да свържете скалата със състоянието. После го намалете постепенно до възможното ниво.

Повече за съвременната хипноза може да научите на предстоящата отворена лекция на 13.06.2013г. „Хипнозата като начин на комуникация – със себе си и с другите“

Как да конструирате презумпции и други косвени внушения, за да подготвите текстове и презентации може да научите в предстоящия на 21 – 23 юни тренинг „Майсторство за убеждаване и влияние“.

Comments are closed.